Fitness

Træning der foregår i motionslokalet kalder vi fitnesstræning.

Alle personer over 15 år er velkommen til fitnesstræning og kan vælge mellem forskellige abonnements, som alle gælder fri træning mellem kl. 05:00 – 23:00, alle ugens dage.

Abonnement typer og priser findes under fanen ”Tilmelding”

 

Instruktørtider

Du kan finde og booke de aktuelle instruktørtimer her: “Instruktør booking”.

Som medlem kan du bruge instruktørerne til tilpasning af dit træningsprogram for at opnå udvikling af dit træningsformål, om det er vægttab, vægtforøgelse, generel styrke smidighed, eller afhjælpning/aflastning efter skader.

 

Fitness træning

Vi deler træningen op i to kategorier:

  • Kredsløbstræning
  • Styrketræning

Læs mere om de to træningsformer her:.

Kredsløbstræning

Kredsløbstræning eller konditionstræning er træning af kredsløbet, det vil sige hjerte, lunger og blod. Deraf navnet kredsløbstræning. Men også musklerne bliver stærkere og mere udholdende. Alle disse forandringer har et formål, nemlig at øge kroppens evne til at optage ilt. Jo mere ilt kroppen kan optage, jo hurtigere og længere kan vi dermed bevæge os (f.eks. løbe).

Man skal bruge de store muskelgrupper

Valget af træningsform er ikke helt ligegyldigt, hvis konditionstræningen skal være den bedst mulige. Det vigtigste er, at der er involveret en tilstrækkelig stor muskelmasse i træningen. Det er der i løb, cykling og roning. Hos Stouby motion finder du derfor kredsløbsudstyr som løbebånd, motionscykler, ellipser og romaskine.

Her kan du læse mere om hvordan kan man mærke effekten af træningen.

Dit hjerte bliver stærkere

Når kroppen udsættes for regelmæssig konditionstræning, sker der et utal af forandringer, som alle er med til at forbedre præstationen. En af de vigtigste ændringer er en øgning af hjertets evne til at pumpe blod ud i kroppen. Hjertet bliver simpelthen stærkere.

Åndedrætssystemet forbedres

Da hjertet som følge af konditionstræning bliver i stand til at pumpe mere blod op forbi lungerne, forbedres åndedrætssystemet også. Du bliver altså ikke så let forpustet.

Hvilepulsen falder

Hos et almindeligt menneske pumper hjertet cirka fem liter blod ud i kredsløbet hvert minut. Da hjertet bliver stærkere som følge af konditionstræning, behøver hjertet ikke at slå så mange gange, før det har leveret de nødvendige fem liter blod. Derfor falder hvilepulsen i takt med træningsgraden.

Varighed og intensitet

Foregår træningen ved en relativt lav intensitet, er det nødvendigt at træne i længere tid for at opnå den samme fremgang i konditionen, end hvis der blev trænet med en højere intensitet. Så hvis man ønsker en konditionsforbedring, og tiden er knap, skal man fokusere på intensiteten.

Instruktørerne kan hjælpe dig med at optimere din træning, så du opnår dine mål. Vi er der for at hjælpe dig med at blive bedre.

Styrketræning

Efterhånden er det begyndt at blive en folkesport at styrketræne. Langt størstedelen af dem, som træner, er ganske almindelige mennesker, og det er let at komme i gang. Alle, unge som gamle, har stor gavn af alle de fordele, som styrketræning giver.

Hvor ofte bør man træne

En times træning cirka hver tredje dag er rigeligt til at give resultater, der tilfredsstiller de fleste i form af en øget styrke og muskelmasse. Har man store ambitioner med sin træning, kan træningsmængden øges. For at dyrke styrketræning, er det ikke nødvendigt at jonglere med vægtskiver og stænger. Vi har styrketræningsmaskiner, som gør træningen lettere og mere sikker.

Fysiske fordele

Et af de vigtigste argumenter for at dyrke styrketræning er de helbredsmæssige fordele, som følger i kølvandet på træningen. Øget muskel- og knoglestyrke, nedsat risiko for type-2 diabetes og overvægt er nogle af de vigtigste kvaliteter, styrketræning kan medføre. Især ældres funktionsevne og dermed livskvalitet kan ændres markant ved påbegyndelse af styrketræning. Og det er aldrig for sent at komme i gang. Ældre kan opnå fremskridt, som i princippet gør dem mange år yngre. Det kvindelige køn skal ikke være bange for at få for store muskler. At opbygge muskelmasse er en meget langsommelig proces, så man kan sagtens nå at stoppe i god tid.

Programlægning

Træningen skal være planlagt og systematiseret for at være optimal. Det kræver, at der trænes efter et program, og at de gængse træningsprincipper følges. Vi har af samme årsag uddannede instruktører, som kan sætte dig i gang og hjælpe med at tilpasse programmet, efterhånden som du bliver mere trænet

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.