Kajakkursus

Stouby Kajakfællesskab afholder gerne hvert år et kajakkursus. Du kan læse om kurset, der afholdes i 2024 her under. Du kan også åbne og printe denne pdf

Kursus beskrivelse:

Vil du med på vandet ?

“Som medlem af Stouby kajakfællesskab, får du adgang til en masse spændende arrangementer, betagende naturoplevelser og et socialt fællesskab. Vi synes faktisk, at vi er tæt på Danmarksmestre i hygge, både på vandet og rundt om grillen…’’

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Den bedste måde at komme i gang på er ved at deltage i vores kursus, som løber over 3 kursus aftner/dage i juni måned. Du kan læse beskrivelsen af de tre kursus dage her under.

 

6/6 kl. 19.00 – 20.30 – Kursusdag 1 

Foregår i klubhuset og på vandet ved Vejle Fjord. Gennemgang af den kommende weekendens kursusforløb, klubbens faciliteter og udstyr. Lidt om sikkerhed. Tilpasning af kajakker til den enkelte. Og sammen en-til-en med en instruktør vi sikrer vi os under trygge forhold i vandkanten, at alle kan komme sikkert ud af kajakken, hvis man vælter.

 

8/6 kl. 8.00 – 16.00 – Kursusdag 2 

Foregår i klubhuset og på vandet ved Vejle Fjord. Der trænes teknik og redninger med havkajakken. Derudover indgår der teori i: Hvad er en havkajak, udstyr, beklædning herunder hypotermi, færdselsregler samt let navigation.

 

9/6 kl. 8.00 – 16.00 – Kursusdag 3 

Foregår i klubhuset og på vandet ved Vejle Fjord. Repetition fra sidst, vi ror en lille tur og der trænes teknik og redninger med havkajakken. Hele kurset afsluttes med en prøve, som overholder DGI’s krav til Havkajak Egenfærdighed A. (Dette niveau svarer til IPP2)

 

Hvad skal jeg medbringe ?

Da vi skal i vandet på alle 3 kursusdage, bør du som minimum medbringe en våddragt og en regnjakke/vindtæt jakke, samt neoprensko/-støvler.
Og selvfølgelig tørt skiftetøj. Der er ingen forplejning under hele kurset, så lav en god stor madpakke og tag en termokande med varmt kaffe/te med. Husk at tage rigeligt med, man kan godt blive både træt og sulten undervejs.

 

Hvornår kan jeg så ro?

Efter at du har deltaget i de 3 kursusdage, kan du deltage i vores klubaftner, som vi holder på alle tirsdage i sæsonen. Vi mødes kl. 17.00 klargør kajakkerne, og er klar til afgang på vandet kl.17.30. Her fortsætter træningen og der vil være afsluttende redninger. Når vi kommer i land igen – rengør vi kajakker mens grillen bliver varm….så vi kan hygge med medbragt mad. På klubaftenerne kan du træne til at blive friroet. Du er friroet når har bestået kursus og roet 5 ture med instruktør/klubinstruktør, hver efterfulgt af redningsøvelser. Som friroet kan du/I leje en nøgle, så får du/I adgang til og mulighed for på egen hånd, at benytte klubbens kajakker og udstyr. 

 

Hvad koster det?

Grundlæggende kajakkursus koster DKK 2000 kr. og inkluderer medlemskab af fællesskabet i en sæson. Holdet fyldes op efter først til mølle princippet og der er kun plads til 12 kursister, så det er nu du skal slå til.

 

Hvis jeg gerne vil vide mere?

Har du spørgsmål så skriv til Henrik på mail: henrik.gofar@gmail.com. Tilmeld dig allerede i dag, via vores hjemmeside: https://stoubygif.dk/kajak/

 

Du kan naturligvis også finde os på Facebook, hvor der sidder en masse dejlige mennesker og gerne vil besvare dine spørgsmål og rådgive dig med det praktiske.

 

Med venlig hilsen

Stouby Kajakfællesskab